Reiniging geluidsschermen

ACN is gespecialiseerd in het reinigen van gevels en daken. Hiervoor hebben wij in de afgelopen 20 jaar onze werkwijzen en technieken geperfectioneerd. Afhankelijk van de ondergrond passen wij de juiste reinigingstechniek toe; dit kan zijn handmatig, met warm of koud water onder gepaste druk of torbostralen. 

Geluidsschermen A35
Onze specialiteit

De laatste twee decennia zien we een enorme toename van zwartverkleuring van betonoppervlakken. Deze verkleuring is een verzameling van schimmels, bacteriën en algen in een slijmlaag; de biofilm.

Doordat de Ph-waarde van de zure regen is afgenomen van 4 naar 5 Ph en de uitstoot van zware metalen is verminderd, kunnen de biofilms langer doorgroeien. Ook de klimaatveranderingen zoals meer neerslag en hogere temperaturen bevorderen deze aangroei.

Gevolgen biofilm

Biofilms tasten het beton aan doordat deze zuren produceren en onder ideale omstandigheden kan er zelfs 2mm per jaar van het betonoppervlak wegetsen.

Verder zijn BIOFILMS een voedingsbodem voor grotere organismen zoals mossen. Deze houden nog meer vocht vast waardoor er aanzienlijk meer zuren worden geproduceerd.

In de winter kan hierdoor het betonoppervlak verzadigd zijn met water en kunnen er vorstbeschadiging optreden. Dit kan in relatief korte tijd voor veel schade zorgen. 

Oplossing

Het is dus belangrijk om deze vicieuze cirkel te doorbreken en dat begint bij de basis; de BIOFILM. Wij hebben een speciale reiniger, A-mousse30, ontwikkeld om de biofilm af te breken of te voorkomen. Bij nieuwbouw-projecten werkt het preventief en bij (achterstallig)onderhoud breekt het de biofilm af. Wanneer er al veel mosaangroei is ontstaan, is het verstandiger om deze eerst af te spuiten en daarna te behandelen met de A-mousse.

Projecten
Onderhoud is behoud. Als uw gevel een opknapbeurt kan gebruiken, dan denken we graag met u mee. Er meerdere mogelijkheden om uw pand weer een fris uiterlijk te geven en te zorgen dat het weer jaren mee kan. Zo kan het voegwerk hersteld worden, de gevels gereinigd en een beschermlaag worden aangebracht (impregneren).